Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Skellefteå rodel

Följ

Skellefteå rodelsällskap

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Skellefteå rodel

Kontaktinformation

Namn Skellefteå rodel
Adress Axvägen 11
Postadress 93138 Skellefteå
Telefon 070-6731771
E-post rodel@skerodel.se
Orgnr 802516-5963
Kontonr Bg 0612-0612
Öppettider Ovanstående är vår kontorsadress. Själva det skojiga, kälkåkandet, sker i Vitbergsbacken strax intill.

Om Skellefteå rodel

Skellefteå rodelsällskap (SRS) grundades 5 maj 2018 på toppen av Vitberget (140 m.ö.h.).

Föreningen har drygt 90 medlemmar och Vitbergsbacken som hemmabacke. SRS tillhör Svenska Skridskoförbundet och därmed Riksidrottsförbundet. Föreningen delar idrottsrörelsens verksamhetsidé, vision och värdegrund med särskilt mål att ”ha väldigt roligt, erbjuda medlemmar kälksport-verksamhet oavsett ålder eller ambition och givetvis att då och då åka ifrån umeåkare i nationella och andra mästerskap”. SRS är partipolitiskt och religiöst oberoende och tar avstånd från rasism, sexism och varje annan form av diskriminering samt arbetar aktivt för en drog- och dopingfri idrott för alla. Föreningen arbetar aktivt med att inkludera nya svenskar i sitt mål med att göra alpinrodel till en folksport.

Styrelsen ska bestå av representanter för minst två kön och även i övrigt eftersträva spridning av ålder, ursprung och geografi. I undantagsfall kan även medlemmar folkbokförda söder om Täfte å komma ifråga. Årsmötet, som är föreningens högsta beslutande organ, hålls om inte annat anges i särskild kallelse, vid solens nedgång söndagen före Mickelsmäss på Vitbergets högsta topp. Förslag till ändring av stadgarna får skriftligen avges av såväl medlem som styrelsen, men av Sveriges monark endast i det fall till fullo betalt medlemskap föreligger. Om inte särskilt utskott för detta utsetts, åligger det styrelsen att aktivt bidra till forskning och kännedom om Rådeln, det mytomspunna andeväsen som sedan 1700-talet varit känd vida utanför Skellefteå socken med mer eller mindre bekräftade observationer i Myckle, Mobacken, Burträsk, Långträskliden och så långt söderut som sockengränsen mot Degerfors. Rådeln är känd för hiskliga vansinnesfärder, att trasa sönder grindar och portar samt allsköns illdåd till förtret för människan.

9 § Främjande av kälkfika
Kälkfika är precis som vanligt fika, men skiljer sig därfrån i så måtto att fokus ligger på att bygga upp en god rodelkropp. Under pågående möte kan § 9 när som helst åberopas av fysiskt närvarande medlem och ska då, där det är praktiskt möjligt, inträffa inom 15 minuter från åberopan.


9536/166169