Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Det nya nätverket för kvinnliga och icke-binära ledare, LEDA, har hittills engagerat många. Totalt har 40 personer deltagit på de inledande två träffarna. Här får vi höra några reflektioner sedan starten och vad som planeras framöver.
 
Sveriges idrottsföreningar och förbund har ansökt om totalt 1,3 miljarder kronor i kompensationsstöd för corona. Detta behov ska nu täckas av regeringens stödpaket på 500 miljoner – en matematik som inte går ihop. Idrotten behöver mer stöd.
 
För att corona inte ska begränsa vare sig demokratin eller möjligheten att delta i de goda samtal som förs inom idrotten måste vi fortsätta mötas. Ordförande Åsa Ögren uppmanar alla föreningar att inte ställa in, utan ställa om och utforska nya...
 
Just nu finns möjligheten för Umeåföreningar att boka in sig på specialdesignade träningspass i Energiparken. Träningspassen är coronasäkrade och fyllda med rörelserikedom. GUIF och Röbäck är två föreningar som tagit chansen att testa på något nyt...
 
Regeringens krispaket på 500 miljoner kronor täcker knappt hälften av förlusterna. Det visar sammanställningen av den enkät som Riksidrottsförbundet skickat ut till landets idrottsföreningar. För Västerbotten räknas förlusterna till 32 miljoner.
 
För att underlätta för föreningar att ansöka om kompensationsstöd och/eller projektstöd erbjuder vi nu digitala informationsträffar där du får mer information och kan ställa frågor.
 
Genom ett samarbete mellan Umeå Energi och RF-SISU Västerbotten erbjuds nu Umeås idrottsföreningar att under maj och juni boka in sig på coronasäkrade och rörelserikedomsberikade träningspass.
 
Årets idrottsförening i Västerbotten är ett pris instiftat i Börje Sandgrens namn, i syfte att lyfta fram Idrottsföreningar som bidrar särskilt positivt, till samhället, till Idrotten eller på annat sätt.
 
Förra veckan genomfördes RF-SISU Västerbottens årsmöte – för första gången i digital form. Här summerar ordförande Åsa Ögren intrycken av mötet och blickar framåt mot verksamhetsåret 2020.
 
Torsdag 7 maj, 18.00-19.00, erbjuder RF-SISU Västerbotten tillsammans med Make Equal en digital föreläsning som fyller dig med inspiration och kunskap om hur din förening/förbund kan arbeta med att motverka destruktiv machokultur.
 
Idrotten domineras av män och det manliga utgör normen. Ledarrollen är inget undantag. Nu startas en mötesplats för kvinnliga och icke-binära ledare med förhoppningen att stärka dessa personer, och bredda bilden av vem som får och kan vara ledare.
 
Riksidrottsstyrelsen (RS) har beslutat om ramar och övergripande principer för fördelning av regeringens krispaket på 500 miljoner. Föreningar och förbund kommer kunna söka krisstöd från första maj och RS tar beslut om utbetalning i mitten av juni.
 
Riksidrottsförbundet är en av flera organisationer som beslutat att samverka för att ge ökat stöd till kommuner med att hjälpa äldre som rekommenderas att stanna hemma. Vill din förening vill hjälpa till? Kontakta då din idrottskonsulent.
 
På många ställen ser vi kreativa exempel på hur idrotten i dessa utmanande coronatider tänker utanför boxen och hittar nya sätt att träna och mötas på. Här har vi samlat några exempel både från Västerbotten och övriga Sverige.
 
För att i coronatider underlätta för föreningar att bibehålla och anpassa sin verksamhet har riktlinjerna för projektstöd som föreningar kan söka justerats. Här sammanfattas vilka nya möjligheter som finns.
 
12

Postadress:
Skellefteå rodelsällskap - Kälksport
Nordvik, Axvägen 11
93138 Skellefteå

Besöksadress:
Vitberget 140 möh
93100 Skellefteå

Kontakt:
Tel: 0706731771
E-post: rodel@skerodel.se

Se all info