Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


En vecka med kunskapshöjande, normbrytande och stärkande aktiviteter i länet.
 
Nu startar vi på RF-SISU Västerbotten ett nätverk med inriktning på parasporten i länet. Ett perfekt tillfälle att lära sig mer − med och av varandra.
 
Under 2022 har vi på RF-SISU Västerbotten valt att fokusera på att lära oss mer om kommunikation. Resultatet av det är en helt ny utbildningsserie som ni föreningar nu kan ta del av.
 
Skellefteå Ridklubbs ungdomssektion anordnar aktiviteter, kommer med åsikter och agerar mentorer för de yngre i föreningen. Oavsett ålder, lär de sig av och med varandra – och utvecklas tillsammans.
 
Är du tränare, ledare eller förälder till barn som idrottar och vill du veta mer om hur vi vuxna kan hjälpa våra barn att må bra och därmed prestera bättre?
 
Fler än femhundra deltagare från 12 länder samlades när Umeå Wrestling Battle gick av stapeln i helgen. – Vi är otroligt glada över det gensvar vi har fått från både föreningar och organisationer, säger Magnus Nilsson, Umeå Brottning.
 
Genom att vara lyhörda och få medlemmarna att trivas erbjuder Guldstadens Boule Club rörelse, glädje och samhörighet – i hela livet.
 
Nu lanserar Idrottsservice en utbildningsguide för en effektiverare administration, ekonomi och kommunikation för din förening.
 
Fredag 30 september arrangeras Idrottens dag på skolor över hela landet. Förutom aktiviteter i samverkan med skolan under fredagen kommer Idrottens dag att arrangeras lördag 1 oktober i Anderstorp, en dag som kommer vara öppen för allmänheten.
 
Lördag den 1 oktober går Umeå prideparad återigen av stapeln i demonstration för HBTQI+-personers rättigheter.
 
Nu är anmälan öppen till Idrottsforum som arrangeras lördagen den 22 oktober på Sara Kulturhus i Skellefteå.
 
Närmare hälften av idrottsföreningarna i Västerbotten upplever ett stort renoveringsbehov av platsen. Det visar Riksidrottsförbundets enkät till idrottsföreningarna i landet som handlar om idrottsplats, yta och anläggning.
 
Med Region Västerbotten som finansiär arrangeras Fun day på flertalet av länets skolor under hösten. Fun day är en del av vår återstartssatsning där idrott och rörelseglädje ska stå i centrum.
 
Att vara ordförande i en idrottsförening är ett ärofyllt uppdrag som kan vara roligt, lärorikt och svårt. Önskar du att det fanns ett forum där du med andra ordförande gavs möjlighet att utbyta erfarenheter och diskutera gemensamma utmaningar?
 
Upplever ni att ert styrelsearbete går trögt? Skulle ni önska lite mer struktur i hur ni jobbar så att ni kan göra saker mer effektivt, lustfyllt och förebyggande? Den 18-19 november på Hotell Ansia i Lycksele har ni chansen att lära er mer.
 
12

Postadress:
Skellefteå Rodelsällskap - Kälksport
Nordvik, Axvägen 11
93138 Skellefteå

Besöksadress:
Vitberget 140 möh
93100 Skellefteå

Kontakt:
Tel: 0706731771
E-post: rodel@skerodel.se

Se all info