Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Smittspridningen är fortsatt hög i Västerbottens län. Därför förlängs nu de regionala skärpta rekommendationerna. För idrottens del gäller särskilt att ta hänsyn till rekommendationen om resor – något som regionens smittskydd här förtydligar.
 
Här ger Åsa Ögren, vald till fortsatt ordförande, sin bild av onsdagens årsmöte. Hon reflekterar över året 2020 och vad som väntar härnäst. Hon passar också på att hissa föreningsdemokratin och årsmötets roll för att upprätthålla den.
 
Jenny Holmqvist, Korpen Lycksele Gymnastik – det är årets ledare i Västerbotten för 2020. Jenny får utmärkelsen för att med sina många idéer och stora engagemang föra såväl sin förening som utvecklingen av hela idrotten framåt.
 
En säsong olika alla andra, med inställda serier, stängda hallar och begränsade fysiska träffar. Men Västerbottens innebandyförbund har inte låtit passivitet råda utan istället växlat upp med fler utbildningsinsatser och träffar i digital form.
 
Hur ser vi till att idrotten är rolig, får oss att må bra och utvecklas under hela livet? Fyra tisdagar i maj erbjuder vi kortare inspirationsföreläsningar som kan leda oss mot det målet – att idrotten är en plats där många trivs, länge.
 
Det globala nätverket Futebol dá força utbildar ledare med målet att göra världen till en mer jämlik och rättvis plats. Under våren erbjuder vi ett par utbildningar tillsammans med dem.
 
Vad är normer egentligen och hur påverkar de oss? Den och andra frågeställningar tas upp i inkluderingsserien som består av totalt fem olika temautbildningar som alla ges av utbildare från Mångkulturellt centrum.
 
Precis som i många andra föreningar finns det i GUIF ett gäng pojkar födda -08 som lirar fotboll. Det som kanske gör just den här gruppen mer unik än andra är att den samlar 27 individer med 14 olika kulturella bakgrunder.
 
Statistik från det statliga LOK-stödet visar en alarmerande minskning av idrott under coronaåret. I länet syns en minskning på 240.000 deltagartillfällen, vilket är 13 procent färre jämfört med 2019. För andra halvåret är minskningen hela 20...
 
En jämställd idrott är en förutsättning för en framgångsrik idrottsutveckling, och målet för idrottens jämställdhetsarbete är att kvinnor och män ska ha samma makt att forma idrotten och sitt deltagande i idrottsrörelsen. Men hur långt har vi...
 
De senaste åren har idrottsrörelsen varit en viktig integrationsmotor i Sverige. Många nya svenskar har genom idrotten funnit en lättare och snabbare väg in i det svenska samhället. Det är satsningen Svenska från dag ett exempel på.
 
Ordförande, Åsa Ögren, reflekterar över det 2020 som vi för alltid kommer att minnas. Ett utmanande, omkullkastande och påfrestande år, men också ett år som andas omprövande, nyorientering, kreativitet och gemensam kraft.
 
Det är dags att slutrapportera er förening/förbunds utbildningsverksamhet för 2020 – ett år där många möten skett anpassat och digitalt, men ändå räknas! Läs mer om hur ni rapporterar era lärgrupper, föreläsningar och utbildningar.
 
Från och med idag tillåts träning för alla åldrar igen. Detta trots att smittspridningen fortsätter att öka i länet. Länsidrottschef, Niclas Bromark, beskriver det som ett bevis på hur viktig idrotten är för välmående och folkhälsa.
 
Området Anderstorp i Skellefteå hade en längre tid präglats av låga aktivitetsnivåer och litet ideellt engagemang. Hur lyckades de vända trenden? Vi pratar med barn- och ungdomsutvecklare William Grenholm.
 
12

Postadress:
Skellefteå rodelsällskap - Kälksport
Nordvik, Axvägen 11
93138 Skellefteå

Besöksadress:
Vitberget 140 möh
93100 Skellefteå

Kontakt:
Tel: 0706731771
E-post: rodel@skerodel.se

Se all info