Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


I Jörn har föreningarna och diverse organisationer arbetat med att sammanlänka asylsökande och nyanlända mot det övriga samhället. Nu blir det återigen aktuellt när över 100 ukrainska flyktingar väntas anlända till Jörn.
 
Under 2021 har vi på RF-SISU Västerbotten särskilt fokuserat på att lära oss mer om föreningens intäkter. Resultatet av det är ett helt nytt utbildningspaket som föreningar nu kan ta del av.
 
Under årsmötet blev Åsa Ögren omvald till ordförande för RF-SISU Västerbotten. Här ger hon sin bild av årsmötet, reflekterar över kommande verksamhetsår – och vad hon hoppas kunna summera när verksamhetsåret har passerat.
 
När Skellefteå Summertime Music & Life Festival slår upp porten i augusti kanske din förening håller i handtaget? Allt ifrån entrévakter till byggare behövs – är din förening intresserad av att tjäna en slant och få en kulturupplevelse på köpet?
 
Ibland kan det kännas stort och tidskrävande att engagera sig ideellt. Men hur kan vi, med hjälp av ett mer strukturerat arbetssätt, engagera så många som möjligt som tillsammans gör mycket och stannar så länge som möjligt?
 
Nu kan din förening få stöd från oss för att starta eller utveckla aktiviteter för seniorer 65 år och äldre – något som kan ge fler medlemmar till föreningen men också bättre livskvalitet för många äldre. Delta på våra infoträffar för mer info.
 
Utmärkelsen Årets ledare, som delas ut av RF-SISU Västerbotten, går i år till Magnus Flygare, ledare i GUIF, för att med sitt stora engagemang och viktiga arbete sänka trösklarna för alla som vill vara med, oavsett bakgrund och förutsättningar.
 
Från 2023 kommer IdrottOnline hemsida inte längre kunna erbjudas till föreningar och förbund. De som idag använder hemsidesfunktionen i IdrottOnline måste ha bytt leverantör senast 31 december 2022. Här hittar du stöd för att byta hemsida.
 
Flyktingströmmen till Sverige ökar och idrottsrörelsen kan bidra med värdefulla fritidsaktiviteter för barnen som kommer hit. Läs om hur din förening kan få stöd för att arrangera aktiviteter för barn på flykt.
 
Efter två år med corona svarar mer än varannan idrottsförening i landet att de är oroliga för framtiden, både för det tapp av medlemmar, ledare och tränare som skett under två år men också för ekonomin.
 
När snömolnen lagt sig och motorernas vrålande har tystnat kan vi summera vad Rally Sweden haft för betydelse för idrottsföreningarna i Västerbotten. Totalt deltog närmare 4000 volontärer från 65 föreningar.
 
Långa avstånd och små orter med liten befolkning – en utmaning som känns igen på flera ställen i Västerbottens inland. Då krävs det snillerika idéer för att möjliggöra ett brett och nära utbud av idrott. Digital armbrytning är en sådan idé.
 
Kvinnor och män ska ha samma makt att forma idrotten och sitt deltagande i idrottsrörelsen. Så lyder idrottens gemensamt beslutade jämställdhetsmål. Men hur ser det egentligen ut i Västerbotten? Hur jämställd är länets idrott?
 

Idrottsföräldrar sökes

(2022-03-07 09:56)
Just nu söker vi idrottsföräldrar som vill delta i en studie om idrottsföräldraskap. Förhoppningen är öka förståelsen för hur föräldrar kan stödja sina barn före, under och efter deras idrottsaktiviteter på allra bästa sätt. Vill du delta?
 
Just nu har idrottsföreningar, lag och träningsgrupper chans att ta del av teaterföreställningen Rotterdam – en förställning med fokus på genus och sexualitet, något som kan ge föreningen en bra start för samtal om normer, HBTQ och värdegrundsfråg...
 
12

Postadress:
Skellefteå Rodelsällskap - Kälksport
Nordvik, Axvägen 11
93138 Skellefteå

Besöksadress:
Vitberget 140 möh
93100 Skellefteå

Kontakt:
Tel: 0706731771
E-post: rodel@skerodel.se

Se all info