Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


De senaste åren har idrottsrörelsen varit en viktig integrationsmotor i Sverige. Många nya svenskar har genom idrotten funnit en lättare och snabbare väg in i det svenska samhället. Det är satsningen Svenska från dag ett exempel på.
 
Ordförande, Åsa Ögren, reflekterar över det 2020 som vi för alltid kommer att minnas. Ett utmanande, omkullkastande och påfrestande år, men också ett år som andas omprövande, nyorientering, kreativitet och gemensam kraft.
 
Det är dags att slutrapportera er förening/förbunds utbildningsverksamhet för 2020 – ett år där många möten skett anpassat och digitalt, men ändå räknas! Läs mer om hur ni rapporterar era lärgrupper, föreläsningar och utbildningar.
 
Från och med idag tillåts träning för alla åldrar igen. Detta trots att smittspridningen fortsätter att öka i länet. Länsidrottschef, Niclas Bromark, beskriver det som ett bevis på hur viktig idrotten är för välmående och folkhälsa.
 
Området Anderstorp i Skellefteå hade en längre tid präglats av låga aktivitetsnivåer och litet ideellt engagemang. Hur lyckades de vända trenden? Vi pratar med barn- och ungdomsutvecklare William Grenholm.
 
När coronakrisen slog till i våras valde Skellefteå Golfklubb att ställa in sitt årsmöte, men i slutet av november ville de ställa om och hålla mötet digitalt. Louise Lindgren, idrottskonsulent på RF-SISU Västerbotten, berättar mer.
 
 
 
Idag får idrottsföreningar besked om vilket krisstöd de tilldelas för perioden juli-september. Föreningarna i Västerbotten får sammanlagt dryga 6,2 miljoner. Stödet baseras på hur stor förlust som föreningen gjort i förhållande till sin omsättning.
 
Folkhälsomyndigheten har idag skärpt restriktionerna i Västerbotten. För idrotten gäller nu att avstå från idrottsträningar, matcher och tävlingar, med undantag för träning för barn och unga, och för dem som utövar idrott som sitt yrke.
 
Intresset för rodel växer i Skellefteå. Just nu finns där Sveriges största alpinrodelklubb, Skellefteå Rodelsällskap, med cirka 85 medlemmar. Vad är det då som gör att klubben och sporten lockar?
 
Just nu söker vi dig som vill vara med och sprida konceptet rörelserikedom och bli rörelseinstruktör. Vill du verka för att fler barn och unga sätts i rörelse – ansök senast sista oktober.
 
På lördag händer något unikt. Då skickas ett 20-tal av Bildbyråns fotografer ut till idrottsföreningar i hela Sverige. Målet är att gestalta en vanlig dag i idrottsrörelsen med allt det fantastiska som sker, just en helt vanlig dag.
 
Riksidrottsförbundet har under morgonen offentliggjort listan över årets elitidrottsstipendiater som alla erhåller 50.000 kronor vardera. Bland stipendiaterna finns fyra idrottare som studerar i Umeå.
 
I Hörnefors har föreningarna bestämt sig för att jobba tillsammans för att möjliggöra att fler ska få testa och kunna vara aktiv i flera idrotter samtidigt – någonting vi vet gynnar ett välmående och framgångsrikt idrottsliv.
 
12

Postadress:
Skellefteå rodelsällskap - Kälksport
Nordvik, Axvägen 11
93138 Skellefteå

Besöksadress:
Vitberget 140 möh
93100 Skellefteå

Kontakt:
Tel: 0706731771
E-post: rodel@skerodel.se

Se all info