Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Tillsammans med Länsförsäkringar Västerbotten vill vi verka för en ännu tryggare idrott i länet – och därigenom ett tryggare Västerbotten. Nu inleder vi ett samarbete med målet att utöka stödet till idrottsföreningar kring trygga idrottsmiljöer.
 
Vid RF-SISU Västerbottens årsmöte valdes Magnus Hansson in som ny ledamot i styrelsen. Här kan du läsa mer om vem Magnus är, vad han brinner för och vad han tänker om det nya uppdraget.
 
När Sara Kulturhus i Skellefteå slår upp dörrarna i höst behöver de personal som arbetar i garderoben och med biljettkontroll när det är konserter, teater eller andra evenemang. Är din förening intresserad?
 
I fredags samlades närmare 50 barn och ungdomar på Anderstorp IP för att testa på streetfotboll – en satsning IFK Anderstorp gör tillsammans TUSS, med förhoppningen om att locka fler till spontanidrott.
 
Rally Sweden bjuder nu in föreningar som är intresserade av att engagera sig under Rally Sweden till ett digital informationsmöte, måndag 21 juni kl. 18.00-19.00. Vill din förening vara med – anmäl dig senast 18 juni.
 
Beskedet om att idrotten återigen får tävla och spela matcher har resulterat i stora mängder ansökningar om offentliga tillställningar. Det gör att polisen i region Nord nu ändrar reglerna för vilka som behöver söka tillstånd.
 
I år sätter vi på RF-SISU Västerbotten särskilt fokus på föreningens intäkter. Det är årets tema 2021. Här berättar verksamhetschef, Ola Svensson, varför vi valt just det temat och vad det innebär.
 
Nära 80 procent av idrottsföreningarna i Västerbotten uppger att de är oroliga över att tappa ungdomarna i sin verksamhet. Det framgår av Riksidrottsförbundets senaste föreningsenkät, vilken är en del av rapporten Ett år med corona*.
 
För sitt långsiktiga, gedigna utvecklingsarbete som dels resulterat i en bredare verksamhet inom föreningen och dels fått fler att spontant vilja rör på sig i naturen utses Umeå Orienteringsklubb till Årets förening 2020.
 
Planerar din förening att anordna lovaktiviteter i sommar? Ta chansen att söka projektstöd, och registrera aktiviteterna i det samordnade sommarprogrammet!
 
Smittspridningen är fortsatt hög i Västerbottens län. Därför förlängs nu de regionala skärpta rekommendationerna. För idrottens del gäller särskilt att ta hänsyn till rekommendationen om resor – något som regionens smittskydd här förtydligar.
 
Nu lättas de regionala rekommendationerna vad gäller resande till träning och tävling. Från och med 22 maj kan matcher och tävlingar för barn födda 2002 och yngre genomföras mellan lag inom hela distriktet, dvs även över kommungränserna.
 
Här ger Åsa Ögren, vald till fortsatt ordförande, sin bild av onsdagens årsmöte. Hon reflekterar över året 2020 och vad som väntar härnäst. Hon passar också på att hissa föreningsdemokratin och årsmötets roll för att upprätthålla den.
 
Jenny Holmqvist, Korpen Lycksele Gymnastik – det är årets ledare i Västerbotten för 2020. Jenny får utmärkelsen för att med sina många idéer och stora engagemang föra såväl sin förening som utvecklingen av hela idrotten framåt.
 
En säsong olika alla andra, med inställda serier, stängda hallar och begränsade fysiska träffar. Men Västerbottens innebandyförbund har inte låtit passivitet råda utan istället växlat upp med fler utbildningsinsatser och träffar i digital form.
 
12

Postadress:
Skellefteå rodelsällskap - Kälksport
Nordvik, Axvägen 11
93138 Skellefteå

Besöksadress:
Vitberget 140 möh
93100 Skellefteå

Kontakt:
Tel: 0706731771
E-post: rodel@skerodel.se

Se all info