Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


När coronakrisen slog till i våras valde Skellefteå Golfklubb att ställa in sitt årsmöte, men i slutet av november valde de att ställa om och hålla mötet digitalt. Louise Lindgren, idrottskonsulent på RF-SISU Västerbotten, berättar mer.
 
 
 
Idag får idrottsföreningar besked om vilket krisstöd de tilldelas för perioden juli-september. Föreningarna i Västerbotten får sammanlagt dryga 6,2 miljoner. Stödet baseras på hur stor förlust som föreningen gjort i förhållande till sin omsättning.
 
Folkhälsomyndigheten har idag skärpt restriktionerna i Västerbotten. För idrotten gäller nu att avstå från idrottsträningar, matcher och tävlingar, med undantag för träning för barn och unga, och för dem som utövar idrott som sitt yrke.
 
Intresset för rodel växer i Skellefteå. Just nu finns där Sveriges största alpinrodelklubb, Skellefteå Rodelsällskap, med cirka 85 medlemmar. Vad är det då som gör att klubben och sporten lockar?
 
Just nu söker vi dig som vill vara med och sprida konceptet rörelserikedom och bli rörelseinstruktör. Vill du verka för att fler barn och unga sätts i rörelse – ansök senast sista oktober.
 
På lördag händer något unikt. Då skickas ett 20-tal av Bildbyråns fotografer ut till idrottsföreningar i hela Sverige. Målet är att gestalta en vanlig dag i idrottsrörelsen med allt det fantastiska som sker, just en helt vanlig dag.
 
Riksidrottsförbundet har under morgonen offentliggjort listan över årets elitidrottsstipendiater som alla erhåller 50.000 kronor vardera. Bland stipendiaterna finns fyra idrottare som studerar i Umeå.
 
I Hörnefors har föreningarna bestämt sig för att jobba tillsammans för att möjliggöra att fler ska få testa och kunna vara aktiv i flera idrotter samtidigt – någonting vi vet gynnar ett välmående och framgångsrikt idrottsliv.
 
Idag är det en speciell dag, nämligen Idrottens dag. I år genomförs dagen i samarbete med skolan, där fler än 200 skolor utspridda över hela Sverige deltar och över 50 000 elever sätts i rörelse.
 
Vi upprepar succén från i våras. I samarbete med Umeå Energi erbjuder vi under september idrottsföreningar i Umeå att boka in sig på coronasäkrade och rörelserikedomsberikade träningspass i Energiparken. Passa på att få en rivstart på höstsäsongen!
 

Mer rörelse i skolan

(2020-08-17 13:58)
Riksidrottsförbundet fick 2018 i uppdrag av regeringen att göra en satsning för mer rörelse i skolan – med syfte att bryta trenden av ökat stillasittande. Idag samarbetar RF-SISU Västerbotten med en rad olika skolor för att fler barn ska röra sig.
 
Vi kan stolt konstatera att Fritidsbanken Umeå återigen slår rekord. Nu har verksamheten passerat 100.000 utlån sedan starten 2018. Ett stort tack riktas till alla som gjort det möjligt!
 
Idrottsfesten Nordic Light Outdoor Sports är ännu ett exempel på idrottsevenemang som tvingats ställa in på grund av corona. För arrangörsföreningen Skellefteå FF innebär det att planerade ungdomssatsningar kan få stå tillbaka.
 
12

Postadress:
Skellefteå rodelsällskap - Kälksport
Nordvik, Axvägen 11
93138 Skellefteå

Besöksadress:
Vitberget 140 möh
93100 Skellefteå

Kontakt:
Tel: 0706731771
E-post: rodel@skerodel.se

Se all info