Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Vi upprepar succén från i våras. I samarbete med Umeå Energi erbjuder vi under september idrottsföreningar i Umeå att boka in sig på coronasäkrade och rörelserikedomsberikade träningspass i Energiparken. Passa på att få en rivstart på höstsäsongen!
 

Mer rörelse i skolan

(2020-08-17 13:58)
Riksidrottsförbundet fick 2018 i uppdrag av regeringen att göra en satsning för mer rörelse i skolan – med syfte att bryta trenden av ökat stillasittande. Idag samarbetar RF-SISU Västerbotten med en rad olika skolor för att fler barn ska röra sig.
 
Vi kan stolt konstatera att Fritidsbanken Umeå återigen slår rekord. Nu har verksamheten passerat 100.000 utlån sedan starten 2018. Ett stort tack riktas till alla som gjort det möjligt!
 
Idrottsfesten Nordic Light Outdoor Sports är ännu ett exempel på idrottsevenemang som tvingats ställa in på grund av corona. För arrangörsföreningen Skellefteå FF innebär det att planerade ungdomssatsningar kan få stå tillbaka.
 
I juli brukar Umeås fotbollsplaner fyllas av idrottande ungdomar som kämpar om medaljerna i Umeå Fotbollsfestival. Så blir det inte i år – något som krossar sommardrömmar och lämnar svarta hål i ekonomin.
 
Vår egen ordförande, Åsa Ögren, och Riksidrottsförbundets ordförande, Björn Eriksson, gör det tydligt att idrottsrörelsen behöver ytterligare ett stödpaket för juli-september. 500 nya miljoner efterfrågas från regeringen.
 
Vi vet att idrottsrörelsen, och alla andra idéburna organisationer, gör samhället och Västerbotten starkare. Därför är det ofattbart att vi inte syns i regionens utvecklingsstrategi. Tillsammans med 21 andra organisationer säger vi nu skarpt ifrån.
 
Idag har föreningarna fått sina besked och regeringens krisstöd till idrotten börjar betalas ut. Av de totalt 500 miljonerna fördelas cirka 4,6 miljoner till 92 föreningar i Västerbotten.
 
De flesta föreningarna har skickat in sin ansökan, men för eftersläntrarna är måndag 15 juni allra sista dag att kunna skicka in en LOK-stödsansökan för hösten 2019. Därefter är systemet stängt – så skicka in nu om det inte redan är gjort!
 
Det nya nätverket för kvinnliga och icke-binära ledare, LEDA, har hittills engagerat många. Totalt har 40 personer deltagit på de inledande två träffarna. Här får vi höra några reflektioner sedan starten och vad som planeras framöver.
 
Sveriges idrottsföreningar och förbund har ansökt om totalt 1,3 miljarder kronor i kompensationsstöd för corona. Detta behov ska nu täckas av regeringens stödpaket på 500 miljoner – en matematik som inte går ihop. Idrotten behöver mer stöd.
 
För att corona inte ska begränsa vare sig demokratin eller möjligheten att delta i de goda samtal som förs inom idrotten måste vi fortsätta mötas. Ordförande Åsa Ögren uppmanar alla föreningar att inte ställa in, utan ställa om och utforska nya...
 
Just nu finns möjligheten för Umeåföreningar att boka in sig på specialdesignade träningspass i Energiparken. Träningspassen är coronasäkrade och fyllda med rörelserikedom. GUIF och Röbäck är två föreningar som tagit chansen att testa på något nyt...
 
Regeringens krispaket på 500 miljoner kronor täcker knappt hälften av förlusterna. Det visar sammanställningen av den enkät som Riksidrottsförbundet skickat ut till landets idrottsföreningar. För Västerbotten räknas förlusterna till 32 miljoner.
 
För att underlätta för föreningar att ansöka om kompensationsstöd och/eller projektstöd erbjuder vi nu digitala informationsträffar där du får mer information och kan ställa frågor.
 
12

Postadress:
Skellefteå rodelsällskap - Kälksport
Nordvik, Axvägen 11
93138 Skellefteå

Besöksadress:
Vitberget 140 möh
93100 Skellefteå

Kontakt:
Tel: 0706731771
E-post: rodel@skerodel.se

Se all info